maandag 30 maart 2015

"Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band"

30 maart 1967 - The hoes van the Beatles' "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" wordt geproduceerd.



1. Sri Yukteswar (Indian Guru)
2. Aleister Crowley (black magician)
3. Mae West
4. Lenny Bruce
5. Stockhausen (modern German composer)
6. W.C. Fields
7. Carl Jung (psychologist)
8. Edgar Allen Poe
9. Fred Astaire
10. Merkin (American artist)
12. Huntz Hall (Bowery Boy)
13. Simon Rodia (creater of Watts Towers)
14. Bob Dylan
15. Aubrey Beardsly (Victorian artist)
16. Sir Robert Peel (Police pioneer)
17. Aldous Huxley (philosopher)
18. Dylan Thomas (Welsh poet)
19. Terry Southern (author)
20. Dion (American pop singer)
21. Tony Curtis
22. Wallace Berman (Los Angeles artist)
23. Tommy Handley (wartime comedian)
24. Marilyn Monroe
25. William Buroughs (author)
26. Mahavatar Babaji (Indian Guru)
27. Stan Laurel
28. Richard Lindner (New York artist)
     29. Oliver Hardy
30. Karl Marx
31. H.G. Wells
32. Paramhansa Yogananda (Indian Guru)
33. Stuart Sutcliffe
35. Max Muller
37. Marlon Brando
38. Tom Mix (cowboy film star)
39. Oscar Wilde
40. Tyrone Power
41. Larry Bell (modern painter)
42. Dr. Livingstone
43. Johnny Weissmuller (Tarzan)
44. Stephen Crane (American writer)
45. Issy Bonn (comedian)
46. George Bernard Shaw
47. Albert Stubbins (Liverpool footballer)
49. Lahiri Mahasaya (Indian Guru)
50. Lewis Carol
51. Sonny Liston (boxer)
52 - 55. The Beatles (in wax)
57. Marlene Dietrich
58. Diana Dors
59. Shirley Temple
60. Bobby Breen (singing prodigy)
61. T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia)



Een van de bekendste, zo niet de meest beroemde, LP-hoes uit de rockgeschiedenis, Sgt. Pepper werd bedacht door Paul en John, samen met fotograaf Robert Fraser en kunst ontwerper Peter Blake. Het idee was om een ​​oude fanfare foto recreëren, als basis een familie foto van Jim McCartney die poseert met zijn jazz band, maar opgefleurd met psychedelische kleuren. Om dit te bereiken Paul maakte verschillende tekeningen van de fictieve groep poserend met portretten van hun helden, maar Blake suggereerde dat het beter zou zijn om levensgrote foto's van beroemde mensen op hardboard te gebruiken. Paul, John en George, maar ook Fraser, maakte een lijst van de celebrities en historische figuren die ze wilden, maar Blake en zijn vrouw en partner, Jann Haworth, kozen de beroemdheden uiteindlijk zelf..

Vervolgens driedimensionale figuren werden in de eerste rij, om de twee-dimensionale werkelijkheid het verbergen "massa." De meeste van deze waren wassen beelden van de beroemde museum Madame Tussaud's, waaronder vier van de vroege "moptop" Beatles. Haworth nog een Shirley Temple pop gekleed in een trui die zei: "Welkom in de Rolling Stones, Good Guys." De bloemist voor de shoot stelde voor het maken van een gitaar uit hyacinten (rechtsonder). Andere beelden en figuren in te vullen gebracht in de voorste ruimte, de finishing touch was een trommel kop met een fictieve band logo geschilderd door een circus artiest genaamd Joe Ephgrave. Op 30 maart 1967, de Beatles aangekomen bij de shoot in hun satijnen band uniformen, ontworpen door Manuel Cuevas in de beroemde Maurice Burman theaterbureau in dag-glo kleuren met de hand geplukt door de groep: John droeg chartreuse, Paul elektrisch blauw, George mandarijn, en Ringo magenta. Na ongeveer drie uur, ze hadden ongeveer een dozijn verschillende opnamen, waaronder de beroemde degene die we vandaag kennen.

Willen het album verpakking zo veel van een ervaring als de plaat had de band hun Londense ontwerper vrienden, collectief genaamd The Fool, komen met een gatefold hoes ontwerp, maar het werd als een beetje te druk, en in plaats daarvan vervangen door een Zitten shot van de vier Beatles in Pepper gewaad. (The Fool in plaats daarvan ontwierp een psychedelische binnenbus in verschillende tinten rood.) De band wilde een pakje gratis goodies ingesloten bij elke LP, maar dat was niet rendabel, ging in plaats daarvan voor een insert met kartonnen militaire en brass-band beelden die kunnen worden gesteld, zoals papier poppen. Een andere ontwerper, Gene Mahon, kwam met het idee van het afdrukken van de teksten op de achterkant. Al deze vernieuwingen waren nieuw voor rock-albums, en de meeste waren nog nooit geprobeerd op een LP-pakket.